

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
moravské zemské víno, polosuché
Světle žluté víno s vůní citrosových plodů a pomerančovou kůrou tvoří soulad s lehkou plnou chutí a příjemným zbytkovým cukrem v dochuti.
Charakteristika odrůdy
Chuť vína je velmi plná, obvykle s vyšším obsahem glycerolu i alkoholu, harmonická, vláčná s utlumeným působením kyselin a s dlouho trvající dochutí.
Francouzská odrůda, pupencová mutace v rámci skupiny odrůd Pinot. Odrůda pravděpodobně vznikla v Burgundsku, odkud se rozšířila po celé Francii a zvláště do Champagne
zbytkový cukr | 14,2g/l |
kyseliny | 5,2g/l |
alkohol | 12% |
vinařská obec | Rakvice |
viniční trať | Kozí horka |